Search

998 62 000

 post@listentobaljit.no
 Frognerveien 1, 0257 Oslo

Småretter

Indiske småretter og fingermat

Vi serverer småretter og fingermat som er helt perfekt når dere ønsker å dele et måltid mellom dere. Hos Listen to Baljit får du en avslappet sosial setting og nydelig indisk mat, laget på tradisjonsrike og moderniserte oppskrifter. 

MAKE A BOOKING

OPPSKRIFTER SOM HAR GÅTT I GENERASJONER

Indiske småretter og tapas

Familien Singh har servert indisk mat i Oslo helt siden 1982, og nå er det sønnen i familien som har overtatt stafettpinnen. Baljit Singh ønsket å bringe familiens oppskrifter videre på nye og spennende måter, og resultatet ble street food-restauranten Listen to Baljit.

Baljit har vokst opp med indisk kokekunst, og deler gjerne kunnskap og tips med andre som elsker indiske oppskrifter – en rett av gangen. 

FINGERMAT OG SMÅRETTER PÅ MENYEN

Små retter på et tre bord. Streetfood. Farger. Ulike retter. Brød og saus på et marble fat. Dhai puri. Samosa chaat. Thali. Korriander. Chili wada.

På menyen finner du tapas, småretter, fingermat og street food fra hele India. Tradisjonelle retter som Butter Chicken er obligatorisk, men vi liker aller best å servere maten med en overraskende vri – som langtidskokte karriretter med finmalt lammekjøtt, servert i små krukker med smørstekte boller og sitron. Bestill nan med ost til maten, et tradisjonelt tilbehør og kjøkkenets spesialitet!

VI HAR REIST INDIA RUNDT OG SMAKT OSS GJENNOM REGIONENE – EN STREETFOOD-TRUCK AV GANGEN!

Tandoori lamb chops på en hvit tallerken med rød saus. En liten skål med salat på siden. En sitronskive på tallerken. Bestikkboks og te lys i bakgrunnen.

Småretter og streetfood er den perfekte måten å bli kjent med indisk matkultur på. Rettene er lokale og unike, ofte laget på hemmelige oppskrifter som er perfeksjonert gjennom flere generasjoner. Resultatet er oppskrifter fulle av spennende smaker, teksturer og farger, perfekt til å ta med seg på farten når det rumler i magen.

Les mer om street food i Oslo

UNIKE OPPSKRIFTER

Pepper fried calamari på en hvit tallerken. Bakgrunnen er det et mennesket, tallerken og glass. Alt ligger på et tre bord.

Godt.no’s matanmelder ble overbevist: «Kokkene på Listen to Baljit viser god forståelse for det indiske kjøkkenets grunnleggende kompleksitet». Kom til Listen to Baljit og la deg overbevise du også!

Eller besøk en av våre andre restauranter for å prøve andre oppskrifter:

SMÅRETTER OG TAPAS FRA HELE INDIA

Ulike matretter på bordet med mange ulike farger og smaker. En kokk som legger ned en nan kurv på bordet. Levende lys. Tre bord.

Felles for de fleste indiske småretter er at de er fargerike og har mye smak og duft. Mange av de tradisjonelle rettene har klare fellestrekk, men det finnes også lokale varianter med ulike navn. Hvis vi deler landet grovt inn i nord, sør, øst og vest, finner vi variasjoner i mat, kultur, klima, språk og tradisjoner.

NORD-INDIA

Det nordindiske kjøkken kjennetegnes av klassiske retter som tandoori, naan og butter chicken. Som tilbehør serveres gjerne basmatiris. 

SØR-INDIA

I Sør-India finner vi mer fisk og scampi og en utstrakt bruk av kokos. 

VEST-INDIA

I vest finner vi svinekjøtt, vindaloo og et godt utvalg tropiske grønnsaker og frukt. Langs Malabarkysten i det sørvestlige India ligger den største fiskeindustrien, med hovedsete i Kerala. 

ØST-INDIA

På det østindiske kjøkken serveres det svært ulik mat sammenlignet med de tradisjonelle rettene man gjerne forbinder med India. Her er matkulturen inspirert av Mongolia og Kina. Ulike typer fiskecurry er populære, og regionen er kjent for sine søte desserter. 

Bestill fingermat ved vår indiske restaurant for å smake på Indias herligheter. 

THALI ER EN FEST AV INDISK TAPAS

En fest av indisk mat

Flere småretter er en tradisjonell måte å servere et måltid på i India. De små tapas-lignende rettene kalles thali. Ifølge indisk tro er det helsemessig gunstig å få i seg minst seks ulike smaker i det daglige inntaket. Derfor inneholder de fleste indiske oppskrifter en rik krydderblanding.

Listen to Baljit er et nytt, spennende, moderne og indisk high-class konsept som kombinerer street food og fine dining. Våre oppskrifter er utviklet fra autentisk masala funnet på de fjerneste indiske gårder, og helt ukjent gatemat vi fant i Indias street food-trucks.

SLIK BESTILLER DU INDISK TAPAS

Det er mye godt på menyen

Plukk og miks fra street food-menyen vår, eller be en av våre servitører om å anbefale retter som passer godt sammen. Da får du et variert måltid med smaker fra de mest eksotiske hjørner av India.

Alternativt kan du holde deg til en region av gangen. Da kan du gå i dybden på lokale mattradisjoner, og kanskje blir du overrasket over mangfoldet i indisk matkultur.

Når det er snakk om indisk tapas er det bare fantasien som setter grenser. Det er lite som kan måle seg i farge, smak og fyldighet. Våre dyktige kokker har mestret den delikate balansen mellom søtt, surt og sterkt, og kan servere et måltid du sent vil glemme.

Reserver bord